Пречка ли е огромният корем за тренировките? Не и ако се казваш Серена Уилямс и дори да си „много бременна“, пише Cosmopolitan.

35-годишната тенисистка публикува на страницата си в Instagram видео с тренировки, с което потресе последователите си в интернет.

Уилямс показа само няколко упражнения от спортната зала, но това на секундата разбуни публиката, която я засипа с коментари, че явно е решила да тренира до самото раждане и веднага след събитието да се върне в големия тенис.



Вече стана известно и че Серена и любимият ѝ Алексис Оханян очакват момиче. По-точно, че се надяват бебето да е от женски пол, но дали надеждите им ще се изпълнят, ще разберат, когато мъникът се появи на бял свят.



„Готвим се за изненадата. Ще кажа така – досещаме се, че е момиче. Серена, бременна спечели Откритото първенство на Австралия, затова ѝ се струва, че ще имаме момиче, защото само жена може да бъде толкова силна, за да премине през това, през което премина тя“ – разказа Алексис.

Освен че не спира с тренировките, Серена не е престанала и да протестира срещу дискриминацията. Малко по-рано тя поздрави всички тъмнокожи жени с Деня на равноправното заплащане на труда, пишейки дълго есе, в което изрази недоволството си от дискриминацията към чернокожите представителки на нежния пол.



Хонорарът на тъмнокожите жени е с 37% по-малък от заплатата на мъжа, което означава, че на всеки долар, който получава той, жената изкарва едва 63 цента.

„Да се справи човек с дискриминацията и сексизма е много по-сложно, отколкото да подобри рекорд в турнирите на Големия шлем“ – написа Серена.

 

Wimbledon got me like: Easy standing drills this morning. Go easy.

Публикация, споделена от Serena Williams (@serenawilliams) на