23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс е на корицата на американския Vogue с дъщеря си Алексис Олимпия. Официално това е най-малката звезда, красяла модната библия, въпреки че често е имало фотосесии на майки и дъщери. Наследницата на Серина се роди през есента на 2017-а и сега прави светския си дебют в официална фотосесия, дело на Марио Тестино. Впечатление прави, че през януари изданието стартира с чернокожата актриса Лупита Ньонго, като за февруари продължава тенденцията с втори пореден брой, на който е цветнокожа знаменитост.

В изповедта си за Vogue тенис звездата говори за редицата здравословни проблеми, които е имала след раждането. На Серина й се наложило да роди с цезарово сечение, защото сърдечната дейност на бебето по време на контракциите е била много слаба. Операцията минала добре, съпругът на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната връв и малката Олимпия е била поставена на гърдите на майка си за първата си среща. "Чувството е невероятно, но след това всичко се обърка. Докато се възстановявах в болницата от операцията, изведнъж почувствах, че не мога да дишам. Предположих, че имам белодробна емболия, тъй като познавам симптомите на тази болест, от която съм боледувала преди шест години", споделя 36-годишната спортистка.

Тя поискала да мине през скенер, лекарите обаче смятали, че симптомите са заради обезболяващите лекарства, които взима, и че си въобразява. Все пак, правят скенер и диагнозата се оказва абсолютно вярна - Уилямс има белодробна емболия. "Казах им: слушайте доктор Уилямс", разказва още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка отново трябва да отиде в операционната. По време на операцията лекарите констатират, че тя има и хематом в корема. Предприемат необходимите мерки и резултатът е: Серина Уилямс остава няколко седмици прикована на легло.

Към днешна дата тенисистката се чувства по-добре и може да изпълнява професионалните си ангажименти. Всъщност минава й и мисълта да се оттегли от тенис корта, но смята, че всичко ще стане постепенно, защото копнее за още победи. "Изкушена съм да прекъсна спортните си изяви и да се отдам изцяло на семейния живот със съпруга ми Алексис Оханян в Сан Франциско, да бъда "просто майка", разказва пред списанието спортната звезда. Все пак обаче желанието и амбицията за нови победи не й позволява с лека ръка да сложи край на изявите си в тениса. "Искам да спечеля още титли на Големия шлем" (Grand Slam)", категорична е тя. В своя актив Серена има 23 титли, но иска да стигне до 25, за да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света. "Жените понякога ги учат да не мечтаят толкова, колкото мъжете. Много се радвам, че имам дъщеря, защото ще я науча, че наистина нищо няма лимит или рамки", споделя още американката.

Въпреки мъките, през които е минала, Серина Улимяс вярва, че детето ще й помогне да продължи напред. "Смятам, че Алексис ще ми помогне. Когато бях нервна, губех мачовете, сега имам чувството, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прекрасно бебе ме чака вкъщи, ме кара да мисля, че нямам нужда от толкова много мачове. Нямам нужда от пари, от титли и престиж. Искам ги, но нямам нужда. Това е ново, различно чувство за мен", казва афро-американската знаменитост. А дали малката принцеса ще последва майка си в спорта? "Искам да я видя в политиката, може да се кандидатира за президент", отсича Уилямс.