Водачката в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс се нарече "супергерой", защото успя да спре крадец, отмъкнал мобилния й телефон в ресторант.

34-годишната спортистка се похвали с подвига в профила си във Facebook.

"Супергерой? Може би. О, да! Имам бързината, силата, привлекателността, тялото, сексапила, пазя самообладание по време на буря. Винаги се вслушвайте във вътрешния си глас на супергерой. Борете се за справедливостта, за това, в което вярвате! Бъдете супергерой", призова Уилямс.

Тя разказа вчера, че на вечеря в китайски ресторант усетила, че мъж, който стои до нея, е подозрителен, а когато се разсеяла, взел телефона й и побягнал. Серина извикала и хукнала да го гони, "прескачайки един-два стола". Крадецът също тичал, но тя била по-бърза.

След като успяла да го настигне, попитала вежливо дали случайно не е взел чужд телефон. Мъжът признал, че е станала "конфузна ситуация", след което го върнал. Серина благодарила и си взела телефона. В ресторанта пък я посрещнали с аплодисменти.

"Бях горда. Показах на всеки там, че мога да се изправя срещу хулигани и други мъже. Беше победа за жените. Само защото сте дама, не се страхувайте да се изправяте срещу всяко предизвикателство, не бъдете жертва, а герой", коментира тенисистката.

От съобщението й не става ясно с кого е била и къде се намира ресторантът. По американските медии днес обаче бе излъчено видео от записи на камери. От него се разбира, че Серина е вечеряла с мъж, а ресторантът е в Сан Франциско. Освен това случката не е била толкова драматична. Според очевидци, Уилямс не е искала да се конфронтира с крадеца.

Миналия месец се появи информация, че тя планира да прекрати временно кариерата си, тъй като очаква бебе от рапъра Дрейк. Новината не беше опровергана от нито един от двамата.