Сестрата на Преслава фучи с трабант вместо някой луксозен автомобил. Народната певица Ивелина Колева кара една от най-известните "картонени" коли в България, което е притежание на нейния баща Кольо. Изпълнителката се похвали със семейната реликва по време на ретро парад в Добрич, който се проведе през почивните дни. Любопитното е, че и по-известната дъщеря - Преслава, също се е качвала на трабантче, въпреки че е почитателка на бързите и лъскави автомобили. И така трабантчето може да се похвали, че е возило едни от най-известните певици у нас.

Ивелина толкова е впечатлена от колата - "Трабант 600", произведен през 1963 година, че дори влиза в автосервиза по време на основния технически преглед. Бай Кольо внимателно я запознава с устройството на возилото, а с интерес слуша за реликвата. А след това подкарва легендата на 4 колела и се справя отлично зад волана.

Липсата на финансови проблеми и многото свободно време позволяват на бащата на Преслава и Ивелина да се наслади на голямата си страст - старите автомобили. Той с години издирва любимия си трабант и се изръсва сериозна сума, за да го купи. Сериозни средства му трябват и за поддръжката и съхранението на возилото. За тези негови удоволствия помага сериозно Преслава. Тя не пести пари, щом става въпрос за родителите й. Това е и причината таткото на певицата да спре да работи като шофьор. Майката Янка също предпочитала да отделя повече време за внучките си Виктория и Паола, вместо да е на постоянна служба.

109 коли и 33 мотора от цялата страна се включиха във втория ретро парад за старинни и класически автомобили и мотори в Добрич. Бройката им е с около 30 повече от миналата година. Въпреки колоритното участие на бащата на Преслава и Ивелина Колева голямата награда отиде при "Мерцедес" 190 SL от 1955 г. Още 24 автомобила бяха отличени от организаторите. Специална награда получи кмета на община Лозница Севгин Шукри, който участва с "Трабант 601". Управникът на града обясни, че автомобилът е реновиран в рамките на 3 месеца. Шукри сподели, че именно на трабант се е научил да шофира.

Организаторите на фестивала връчиха още една специална награда - на Греъм Браунсън от Уелс с "Шевролет Корвет" от 1973 г. Той притежава колата от четвърт век и я взема със себе си преди 13 години, когато решава да заживее в добричкото село Победа.
Краят на фестивала е отбелязан с купон в местно заведение, където Ивелина Колева е заедно с родителите си, но Преслава отсъства.

Източник: България Днес