24-годишната Яна Бургазлиева от Поморие, сестра на "Мис България 2002" Теди Бургазлиева, е в критично състояние, алармират близките й, които са направили специален сайт, където търсят помощ.

"Надежда има!!! И тя не напуска и за миг всички приятели, роднини, съграждани, че скоро ще я видим отново – здрава, усмихната, сред нас!", пишат близките на младата жена.

Яна е едно безкрайно усмихнато, красиво и умно момиче, от хората, които правят добро за всеки с любов! Сега тя има нужда от нашата добрина, споделят още те.

Яна била бременна с първото си дете, но преди няколко дни лекарите я приели по спешност във варненската болница и са установили, че страда от синдрома на Хеллп, затова се налага да я оперират.
При операцията бебето починало, а майката изгубила голямо количество кръв, заради проблем с кръвосъсирването.

От тогава Яна е в безсъзнание, поставена е на изкуствено дишане. Лекарите се борят за живота й, като преливат всеки ден поне по 20 банки кръв, но за целта са нужни много кръводарители.
На сайта http://save-yana.info/ всеки, който желае да дари кръв, може да получи информация кога и къде да го направи.

Няма значение от кръвната група на дарителя, защото лекарите извличат от течността само кръвна плазма и тромбоцитна маса.

Роднините на младата жена призовават всички, които могат да помогнат, да го сторят, за да може Яна да се върне отново към живота.

Следващите дати за даряване са 27 и 28 октомври от 7:30 до 17:30 часа във Варненската окръжна болница, на булевард „Цар Освободител" 100.

Източник: blitz.bg