Фолклорният дует Диляна и Миглена Диневи подновиха концертните си участия след близо двумесечна пауза.

Двете сестри излязоха в планирана ваканция няколко дни след Еньовден, поради напредналата бременност на Диляна. В началото на месец август тя дари любимия си Стоян Генов - Стоки с дъщеричка Дария.

Сестри Диневи официално се завърнаха на музикална сцена на празника на село Белозем, който се състоя на 24 септември. Дъщерите на слънчева Тракия зарадваха публиката с букет от фолклорни хитове, като наблегнаха и на заглавията от третия си самостоятелен албум “С песен на сърце”, който се появи през пролетта.

Търсачите на любопитни факти и съвпадения ще открият и нещо символично в мястото за първата изява на сестри Диневи, защото Белозем е обявено преди 11 години за Европейско село на щъркелите и дори всяка пролет там се провежда “Фестивал на белия щъркел”.

В своя профил Диляна и Миглена Диневи веднага обявиха, че отново са готови за работа и с нетърпение очакват срещите с публиката:

“След кратко отсъствие от сцената, отново възобновяваме участията си. Благодарим на публиката в Белозем за топлото посрещане!”
Докато двете народни певици отсъстваха, телевизия “Планета Фолк” радваше техните почитатели с актуалните видеоверсии, заснети към песните “Сън си сънувах”, “Майчице” и “Хайде, куме, на хорото”.
Сестри Диневи дебютираха през 2008 година с албума “Залюбили малки моми”, а две години по-късно издадоха и албума “Празник споделен”. Репертоарът на дамския дует включва песни от фолклорната съкровищница на Тракия, Странджа, Македония, както и голям брой авторски песни.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко