Свой ресторант в Слънчев бряг ще отвори през лятото победителката във втория сезон на MasterChef – Севда Димитрова.

Освен с кулинария, бургазлийката бленува да продължава да се занимава и с фотография.

„Сега е много модерно да се снима храна. Свое местенце ще имам, разбира се. За през лятото с мъжа ми наехме заведение в Слънчев бряг, а от на есен – ще мислим наново.”, разказа вегетарианката пред bTV. Голямата награда от 100 000 лв. тя ще използва не само за професионалното си развитие, но и за да осъществи мечтата си да си има детенце.

„Мъжът ми е солта в живота ми – най-важната подправка”, категорична е тя. Двамата се запознават преди повече от 20 години в дискотека, където той е DJ и оттогава са неразделни. През 2008 г заминават за Испания, където се включват в пътуващ цирков епик като фотографи.”Иска ми се в България да се завърне традицията да се ходи на цирк. Някак тъжно е, че хората вече не го правят. В чужбина не е така”, обясни Севда.

По време на финала заклетата вегетарианка опита патешко месо, но е категорична, че не би повторила отново. Преди заветната дата пък тя успяла да притвори очи само за час и половина, преди отново да се изправи пред шеф Ангелов, шеф Токев и шеф Михалчев. Уменията си зад печката тя и другият финалист Евгени доказвали в рамките на цели 16 часа. „В началото бях неуверена, защото като че ли всички знаеха много и на теория и на практика. С времето чак придобих увереност.”, разказва още победителката в MasterChef.