Великата Мерлин Монро имаше две кариери. Първоначално тя се прослави като най-красивото момиче на списание "Плейбой", а след това стана най-популярната холивудска актриса.

Американските кинокритици днес обсъждат бъдещето на две актриси, които са въплътили тези две направления. Едната може да бъде номинирана за "Оскар" за ролята си на Монро, а другата позира разголена, за да си върне изгубената слава, която имаше в началото на своята кариера. Това са Мишел Уилямс, която изигра ролята на холивудската икона в "Една седмица с Мерлин", и разсъбляклата се за "Плейбой" Линдзи Лоън.

Очаква се, че броят с Линдзи ще се появи по будките за Коледа и ще се превърне в истински хит. Холивудските критици обсъждат, доколко тези две направления могат да повлияят върху професионалната кариера на двете звезди. Уилямс и Лоън започнаха да се снимат още като тийнейджърки. Те станаха известни мигновено, но след това пътищата им тръгнаха в диаметрално противоположни посоки. Мишел беше номинирана за "Оскар" за второстепенна женска роля за участието си във филма "Планината Броукбек", докато Линдзи се прочу със своето лошо поведение и арести, заради което попадна в черния списък на Холивуд.

Според критиците, дебютът на Лоън в "Плейбой" по-скоро ще доубие кариерата й. През 2008 г. тя вече се съблече за друго мъжко списание, при това представяйки се за Мерлин. Според критиците, ако Лоън беше отказала деликатно на изкусителното предложение, то това щеше да й бъде от по-голяма полза. Тя щеше да има шанс да се реабилитира и да възстанови своя имидж. Ако направим аналогия с Мерлин Монро, то тя измина пътя от момиче на "Плейбой" до кинозвезда, а не обратното, пишат от БГНЕС.