Единствената българка, коронясвана като световен шампион по шахмат за жени – Антоанета Стефанова, стана майка. На 39 години примата ни роди момиче на колегата си - гросмайстор Иван Чепаринов. В социалната мрежа бившата световна шампионка по шахмат и половинката й получиха поздравления от редица изтъкнати шахматисти от цял свят.

От съобщението на българския гросмайстор и анализатор Деян Божков стана ясно и името на детето: „Звездното бебе Мелисандра се роди днес! Честито на щастливите родители Антоанета Стефанова и Иван Чепаринов!“.
Изборът на име на детето е вдъхновен от фентъзи поредицата „Игра на тронове“ на американския писател Джордж Р. Р. Мартин, в която червенокосата пророчица Мелисандра беше един от централните персонажи в отминалите сезони.

В момента щастливият татко Чепаринов, който е роден в Асеновград преди 31 години, се състезава на шахматната олимпиада в Батуми за отбора на Грузия, тъй като българската федерация е с отнет лиценз. 39-годишната Стефанова също беше картотекирана, но заради предстоящото раждане е отпаднала от участие.