Колумбийската поп-звезда Шакира дари 400 хиляди долара за възстановяването на училище в Хаити, което пострада тежко при земетресението, изравнило със земята голяма част от столицата.

Звездата подписа споразумение с "Inter-American Development Bank", която ще удвои нейния принос за възстановяването на училище Ели Дюбоа, едно от най-старите на острова, построено през 20 век.

 "Радвам се, че имам възможност да ви помогна да реализирате мечтата си", заяви Шакира на френски пред стотици ученички и сестри от училището, пише БГНЕС. 

"Искам да кажа на момичетата от училище Ели Дюбоа, че трябва да се възползват от възможността за образование", добави тя.

Шакира заяви също, че е трогната от топлото посрещане, след което изпълни кратък танц.

*Шакира

Организацията с идеална цел Архитектура за човечеството ще възстанови две от сградите, като цели да ги завърши за между 12 и 14 месеца.

"От името на децата и правителството, искам да благодаря на IDB и Шакира за техния принос за каузата на образованието", заяви министърът на образованието Жоел Деросие Жан-Пиер.

След церемонията, няколко ученички изпълниха танц под звуците на запис на Шакира, а тя се присъедини към тях на импровизирана сцена.

Вижте фотогалерия:

Пике закара Шакира до летището

Шакира си разменя страстни целувки с Жерар Пике

Първите папарашки снимки на Шакира и Пике

Концерт на Шакира на Allstate Arena

Вижте видео: