Колумбийската певица Шакира си партнира със създателите на „Angry Birds” за създаването на играта „Love Rocks”, която ще бъде достъпна като приложение за смартфони.

Това е съвместен проект за игра с детайл към музиката, обяви Петер Вестербака, маркетинг директор на финландското студио Rovio, което е създало играта.

„Играта е само обвивката, а по-надълбоко ще откриете много неща”, заяви той.

Играта също така ще позволи на потребителите да получат достъп до нова музика на Шакира. След достигане на определен брой нива играчите ще бъдат възнаградени с възможността да свалят албум на колумбийската изпълнителка.

„Има толкова забавни начини, по които да представяме музиката си. Това е просто моят нов начин за пряк диалог с феновете”, обясни Шакира.

„Мисля, че в последните 20 години границата между изкуство и технологиите се замъгли и вместо да стоим един срещу друг, можем да се допълваме взаимно”, обясни певицата, според която технологията може да изведе музиката на съвсем друго ниво.

Шакира следва стъпките на риалити звездата Ким Кардашиян, която направи огромен международен успех със собствената си игра, донесла й приходи в размер на 113 млн. долара след пускането й през 2014 г. В индустрията на игрите се включиха още звезди като Кейти Пери, Бритни Спиърс и Ники Минаж, пише БГНЕС.