Певицата Шаная Туейн обяви последното си турне.

Звездата, чийто албум от 1997 г., "Come On Over" продължава да е най-продаваният кънтри албум на всички времена, ще направи 48 концерта в САЩ и Канада, като ще започне от юни.

"Това е последното ми турне, така че ще дам всичко от себе си", заяви Туейн за американска телевизия.

Турнето "Rock This Country" ще бъде първото й турне след повече от 10-годишна пауза и след двегодишния й престой в "Caesars Palace" в Лас Вегас.

"Чувствам, че Лас Вегас и шоуто бяха огромна планина, която трябваше да изкача. Просто минах през това, но му се наслаждавах", заяви Туейн, която тази година ще навърши 50 години, за предаването на Ей Би Си "Добро утро, Америка".



Канадската певица стана голяма звезда в средата на 90-те години с хитове като "Man! I Feel Like A Woman" и "That Don`t Impress Me Much".

Тя е продала повече от 75 млн. албума в целия свят и стана най-добрата изпълнителка в историята на кънтри музиката, но изчезна от светлината на прожекторите между 2004 и 2009 г., обяснявайки го с лични причини и липса на вдъхновение.

Тя се върна към изпълненията на живо през 2011 г.

Новото турне ще започне в Сиатъл, преди да потегли към Канада. След това отново ще се върне в САЩ за концерти из цялата страна, включително Ню Йорк, Вашингтон и Маями. Последната спирка на турнето ще бъде във Фрезно, Калифорния, няколко дни преди рождения ден на певицата през август. Туейн обяви, че в момента "работи по нова музика", която ще се появи след турнето, пише БГНЕС.