По време на Big Brother Live в понеделник вечер две семейства, фаворити на зрителите, се изправиха в сблъсък за оставане в къщата.

Младите, с противоречиви отношения, Качанови застанаха срещу Генчеви - двойката с двайсет години съвместен живот зад гърба си.

По-малко от три седмици преди големия финал, зрителите на Нова телевизия решиха Давид и Елеонора Качанови да не участват в борбата за голямата награда на Big Brother family. Така шест семейства ще се борят за 200 000 лева, семеен автомобил и апартамент в София.

Давид и Елеонора са велинградската двойка, към чиито драми и проблеми зрителите не веднъж бяха съпричастни. Зрителите спасяваха номинации след номинации младото семейство, което преживя много сътресения в къщата на Big Brother family.

След много дадени шансове, промяна у велинградчаните към по-добри и щастливи отношения така и не настъпи. Те бяха едни от най-атрактивните участници в шоуто, но и аутсайдери в къщата. Техният мързел и безучастност в живота на фамилната къща им изиграха лоша шега, но противоречивите им отношения останаха загадка.



Съжалението и търпението на зрителите към рецепционистa и привлекателната му жена - танцуваща сервитьорка, снощи се изчерпа. Феновете на предаването решиха, че по-достойни да останат в къщата на Big Brother family са Цанка и Антоний. Те са двойката, която предпочита греховната истина пред лъжата, които не крият, че са подвластни на изкушението и изневерите, но въпреки преживяното са заедно и се подкрепят.

58,3% гласуваха срещу велинградчаните, а 41,7% бяха спасителни за варненците. Цанка и Антоний се завърнаха в къщата, за да продължат борбата за голямата награда. След прегръдките на съквартирантите последва разказ за живото предаване. Цанка и Антоний разкриха подробности за емоционалната вечер, в която те получиха неочакваната подкрепа на дългогодишната любовница на строителния импресарио – Калина. Цура не беше впечатлена от новината за любовницата, колкото от косвената среща с танцьорката, с която Тони има паралелна връзка.

Какво се случва в къщата?

След завръщането си в къщата на Big Brother family Антоний се възхищаваше на всеотдайната защита на любовницата си.



- Това беше гвоздеят на програмата, радваше се той, докато Цанка се опита да защити честта си пред останалите съквартиранти.

Цура беше ядосана, че в очите на хората е прекалено мълчалива, търпелива и примирена с всичко, което Антоний й причинява. Мъжът й я посъветва да не се поддава на моментни настроения и емоции. Домакинята трябвало да се радва, че са показали колко истинско е им семейство, с добрите и лошите му страни.

Малко по-късно Цанка сподели с Big Brother, че единственото, което изпитва към Калина е съжаление, защото тя винаги ще бъде само любовницата, жената на второто място. За Цанка танцьорката не е конкуренция - Антоний не я обича, а е с нея, за да задоволява покровителския си инстинкт и желанието да помага на хората. Цанка не се страхува, че Антоний ще я напусне, нито е мислила за вариант тя да напусне него. В искрената си изповед Цура заяви безрезервната си обич към мъжа, с когото споделя двайсет години съвместен живот.

Кузмови на семейна терапия

Снощи Big Brother подложи семейство Кузмови на семейна терапия. Веско и Ели разговаряха с терапевта Ани Владимирова в тайната стая, за да разберат истинските проблеми, които се крият зад грандиозните им скандали, избухващи сякаш от нищото. Кузмови получиха шанс да се погледнат отстрани, в някои от най-трудните моменти от престоя им в къщата на Big Brother family. Цялата изповед за болезнената ревност на Ели и травмиращите събития от детството на Веселин ще бъде показан в дейли епизодът на Big Brother family, вторник вечер от 21:00 часа по Нова телевизия.

Отсъствието на семейството от общата къща събуди любопитството на съквартирантите. Газката отклони техните въпроси с проява на типичното си чувство за хумор. Веско обясни, че с Ели са били извикани за свидетели на сватбата на Давид и Елеонора.