На 22 май град Пловдив посреща най-обичаните, най-заслужилите и най-продуктивните изпълнители и любимите водещи на БГ Радио за грандиозна церемония в зала Колодрум. Началният час на концерта е 20:00, а за първи път тази година Рафи няма да води сам – в ролята на домакин влиза и Поли Генова. Само месец след раждането на първото ѝ дете, Поли ще стъпи на сцената на Годишни Музикални Награди не само с изпълнение, но и като втори водещ на церемонията, която се провежда в европейската столица на културата 2019 – Пловдив. Рафи също ще представи най-новата си песен, а на сцената с дебютен сингъл ще се качат и първите артисти в новосъздадения от Рафи лейбъл Yan Brothers Entertainment – Трио Trinity.


Силната клуба програма на YALTA CLUB продължава през май месец с едната половинка на дуото Deep Dish. Неповторимият Sharam ще забавлява българската публика на 24 май в Room 1, а специално за събитието клубът отваря и лятната си градина. Българското участие в петък ще бъде в лицето на Liubo Ursiny. Eдва ли има някой, който не е чувал за създателя на Yoshitoshi. През последните 20 години, Sharam се затвърди като истински иноватор в денс музика, благодарение на уникалния си стил, както и на разнообразния списък с постижения в световните класации. Продуцентът, който печели Грами през 2001 година, непрекъснато пресъздава своя стил и звучене, което се корени в убежденията му, че движение напред е възможно единствено чрез смесване на различни стилове и влияния.

Тържественото откриване на новата Лятна сцена НДК ще се състои на символичната дата – 24 май. На нея от 17 ч. започва превърналият се вече в традиционен и обичан от столичани и гости „Празник на буквите”. Той се организира от НДК, Столична община и Българското национално радио и е специален жест към софиянци по повод Празника на славянската писменост и българската култура. В събитието тази година ще се включат Духов оркестър към Столична община, Джаз формация „София“ с Яна Чакалска, Нели Рангелова, Биг Бендът към Национално музикално училище „Любомир Пипков“, вокална група „Радиодеца“ към БНР, Оркестър за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов. Организаторите готвят още много изненади за малките и големи зрители по време на Празника на буквите. За поредна година, 400 ученици от столичните училища ще изнесат празничен концерт в Градската градина, пред Народен театър "Иван Вазов", за да отбележат празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Талантливи ученици от Столичните училища ще покажат на открита сцена, пред Народния театър, танците, песните и стихотворенията, които са подготвили в чест на празника. Концертът ще се състои на 24 май, от 12:00 до 17:30 часа пред Народен театър "Иван Вазов". Входът е свободен