Руската топ тенисистка Мария Шарапова говори откровено за себе си в интервю, публикувано в българското издание на списание "Космополитън".

В него тя говори и за връзката си с българската тенис звезда Григор Димитров.

Запитана дали това, че и двамата са тенисисти е бонус, тя заявява:

"Това е нещо, което не сме търсили - не знам дали е добре или не. Добре е това, че и двамата се отнасяме с разбиране и уважение към работата на другия. Но графиците ни са съвсем различни и това е най-голямото предизвикателство. Ако бяхме двойка, която прекарва заедно уикендите, щяхме да можем да планираме всичко, освен вечерите с приятелите".



На въпрос дали фактът, че е успешна и печеливша е създавало някога проблем във връзката й с Григор, Шарапова отговаря:

"Дори и да съм сама и необвързана, няма да повярвам, че парите могат да са основната движеща сила в живота. Оценявам лукса, но не мисля, че той е някаква тема във връзката ни. Да, доволни сме, когато можем да се поглезим, въпреки че това е рядкост. И двамата уважаваме кариерата на другия и финансите не са нещо, върху което се фокусираме".

"Когато единият от нас играе успешно, а другият минава през труден период, ни помага това, че сме наясно със същността на този спорт и умеем да балансираме емоциите си, така че да не се възгордяваме твърде много от успехите или да страдаме излишно от неуспехите. Опитваме се да намерим златната среда във всичко - без значение дали е вълнуващ момент или сложна ситуация", откровена е Шарапова.