Иван Манчев промени коренно начина си на живот, след като преди няколко месеца лекарите го диагностицирали в прединфарктно състояние, пише "Таблоид".

През зимните месеци Манчев попрекалил със свинското и домашните гозби, което бързо му се отразило на фигурата. Той започнал постоянно да се задъхва, не му достигал въздух, чувствал слабост и перманентна умора, заради което посетил лекар.

След направен преглед и изследвания Иван бил диагностициран в прединфарктно състояние. Белите престилки му назначили диета и спорт, с които той трябвало да започне веднага, ако не искал да грохне под многото си килограми. Освен това му били изписани и хапчета за високо кръвно, с които да го регулира, когато изпадне в нервозни състояния.

Оценяващият в „Черешката на тортата“ готвач почти моментално си взел бележка от предписанията и се захванал активно, доколкото му е по силите, със здравословния начин на живот. Готвачът започнал разумна диета, без да се подлага на строги рестрикции, но въпреки всичко спрял газираното и алкохола, намалил хляба и тестените продукти. Купил си и велосипед, от който не слиза, ако времето в столицата го позволява.

От дома си в кв. Павлово до ресторанта си в центъра на София той се придвижвал само на две колела. При наличие на повече свободно време той влизал редовно и във фитнес залата, където се потял по около 2 часа. Само за няколко месеца водещият на „Кошмари в кухнята“ е успял да свали завидните 12 килограма – коремът му се прибрал, краката му в бедрата поотслабнали, ръцете се стегнали.