Заради изискания интериор сп. „Идеален дом“ обяви апартамента на шеф Иван Манчев за "Къща на годината", пише HotArena.

В дома на един от най-популярните шеф готвачи готви съпругата му Марияна, която по неговите думи е шефът в домашната кухня. Кухнята е сърцето на изцяло обновения апартамент, чийто интериор е създаден от арх. Петко Колев. Три основни цвята са акцентите в цялото пространство, което е подчинено на условията за комфортен живот толкова сполучливо, че домът става Къща на годината в конкурса на сп. Идеален дом.

За няколко месеца всичко старо в него е премахнато. Но преди всичко пълна промяна претърпява разпределението на жилището. Целият тежък ремонт се прави, за да се постигне още една спалня. Няколко месеца, след като влизат в обновения си дом Манчеви се чувстват чудесно. Приятелите не могат да познаят стария апартамент.



Посреща ги неузнаваемо променен дом с дъбов паркет на пода, високи до тавана врати на стаите, а тази в хола е от затъмнено стъкло с едра дървена дръжка. В новия хол, макар и малко по-тесен влиза повече светлина от трите френски прозореца.

Луксът е и в баните, а на удобство и свежа визия се радват децата в самостоятелните си спални. Всичко е на мястото си в обединената дневна зона – разкошен италиански диван срещу големия телевизор, зад канапето е масата със стъклен плот.



Най-стилният акцент в дневното пространство е кухнята. С гръб и плот от черен камък и врати в предпочитания цвят горчица. Мебелите са изработени в Италия по детайл и предлагат всички удобства за домакинята. А тя задължително ги събира в новата трапезария, пише сп. „Идеален дом“.