Столичнен ресторант се превърна в сцена на ексклузивна презентация, в която дефилира напитката за богоизбрани - Маутай, миксирана изкусно от Александър Симеонов. Признат в гилдията, като талантлив майстор на съблазнителни коктейли, той предложи вариации от напитки, които да допълнят изобилието от азиатски специалитети, присъстващи в менюто на изискания ресторант. Екзотичните коктейли Green Fire, Dragon`s Tears и Asian Mystery бяха само част от насладата, която домакините доставиха на своите гости, сред които присъстваха професионалисти в бранша и именити журналисти.


Строгият, но справедлив водещ на кулинарното риалити "Кошмари в кухнята" и коментатор в "Черешката на тортата” Иван Манчев, опита от трите вида високо алкохолна напитка байджо, която се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България. Американският VOGUE определя Kweichow Moutai - Летяща Фея (Flying Fairy), Маутай Принс и Маутай Йингбин като най-предпочитаната напитка в света. На гостите в ресторант SASA бе предложен микс, изграден върху най-мистериозния азиатски алкохол, допълнен с ароматните нотки на ананaс, уасаби, прясно изцеден лимонов сок и оржеат от печен бадем.

52-градусовият алкохол е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджо в света. Продуктът е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации в продължение на една година. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир. Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, това е свежото откритие на годината. Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли, носещи вълнуващите имена Green Fire, Dragon`s Tears и Asian Mystery. Освен като изкусителен компаньон на плажа, коктейлите са чудесен партньор за източната кухня, която се превърна в обичайна дестинация на изкушените от кулинарните шедьоври. Експертите в приготвянето и предлагането на напитки побързаха да откликнат на новата мода и разчупиха статуквото на коктейлния раздел, присъстващ във всяко меню.