Нова ТВ продължава с мръсната игра по отношението на Би Ти Ви. Даже след като вече пуснаха всички свои предавания от пролетния телевизионен сезон, в медията следят конкурентите си и ако преценят, че нещо тяхно е по-добро от това, което самите те предлагат, не се притесняват да си го откраднат.

Точно това е направено в риалитито „Кошмари в кухнята“, чието лице е небезизвестният шеф Иван Манчев. То от години е популярно като предаване, чиито главни действащи лица са собственици на ресторанти в упадък, а Манчев им помага да вдигнат бизнеса си на крака. След като обаче на гърба му Би Ти Ви пусна социалния си проект „Бригада нов дом“ с Мария Силвестър, от Нова решиха, че не е лошо да включат и социален елемент в своето шоу за бизнесмени в затруднение.

Ето защо вече избират за „Кошмарите“ ресторантьори, които не просто се оплакват от западащите си заведения, но имат и личен проблем. По примера на Мария Силвестър шеф Манчев също изпраща на почивка своите „герои“, докато специално организирана група хора им оправя собствеността, пише Всеки ден. В цялата тази ситуация няма лошо, ако не се разводняваше идеята на „Кошмари в кухнята“. Досега предаването имаше точен фокус – ресторантьорския бизнес. Когато става въпрос за работа, е редно собствениците да бъдат плътно ангажирани в изправянето на крака на бизнеса си, защото е известна поговорката, че „на вълка вратът му е дебел, защото си върши работата сам“.