Кулинарят Иван Манчев стана за смях, след като заведението му бе сериозно санкционирано.

Докато дава акъл на другите заведения в риалити шоуто „Кошмари в кухнята“, се оказа, че не стопанисва добре собствения си ресторант.

След проверка на Столичната община комисията установила, че ресторантът му „Кактус“ е задръстил с масите си централната улица „Солунска“, пише ежедневник.

Пред заведението му до преди броени дни бяха разположени няколко реда с места за сядане, които пречеха на минувачи да преминават, и затова се налагаше да заобикалят клиентите на шеф Манчев.

„Тази наглост от негова страна я търпим от години и най-накрая се намери някой, който да свие сармите на този самозабравил се господин! Заради бизнеса му бяхме принудени да вървим измежду колите, които минават по улицата. Тротоарът бе окупиран от ресторанта му напълно незаконно“, възмущаваха се софиянци.

Години наред те заливали Столичната община със сигнали, но мерки не се взимали. Едва миналата седмица проверка установила нередността и от общината го заставили да заеме само най-лявата част на тротоара, като освободи останалата част за пешеходците.

Жители на централната столична улица не пропуснаха да изтъкнат факта, че маститият Иван Манчев се заемал да бистри проблемите в чуждите ресторанти, а всъщност не е прогледнал своята наглост, че пречи на нормалното преминаване по ул. „Солунска“, която така или иначе е натоварена не само от трафика на коли, но и от минувачите.

Запознати издават, че за незаконното си окупиране на улицата пред ресторанта кулинарният спец е отнесъл сериозна глоба. Той се е опитал да я обжалва, но едва ли ще му се размине.

Откакто са го глобили, „Кактус“ е със значително по-малко маси, изложени пред заведението. Импровизираната тераска предлага едва пет софри за клиентите си. До неотдавна навън бяха изкарани 12 маси. Клиенти пък протестират срещу качеството на храната в „Кактус“.