Пост, с който певицата Шинейд О’Конър съобщи на последователите си, че на 48-годишна възраст е решила да сложи край на живота си, бе публикуван в неделя, пише TMZ.

Тя пише, че е в хотел „някъде в Ирландия”, регистрирала се е под измислено име и е взела смъртоносна доза лекарства. За самоубийството си обвинява семейството си. Според нея роднините й, както мъжа и децата й са показали „ужасяваща жестокост” и са извършили „кошмарна поредица от предателства” към нея.

„Взех смъртоносна доза. Няма друг начин да постигна уважение. Плаках в продължение на седмици. А те ми отговаряха да вървя на … . Моето семейство не ме цени”, написа О’Конър.

По-късно сайтът TMZ съобщи, че полицията е успяла да открие певицата жива и без опасност за живота някъде в Дъблин и да я предаде за по-нататъшно наблюдение на медиците.

Порталът не уточнява дали тя наистина се е опитала да сложи край на живота си.

През юли 2015 година Шинейд отмени лятното си турне заради заболяване. Не се уточнява характерът на болестта. Шинейд О’Конър има повече от 10 албума и 30 сингъла, припомня лента.ру.

Световна известност получава с изпълнението на кавър на песента на Принс Nothing Compares 2 U. За албума I Do Not Want What I Haven’t Got О’Конър получи „Грами” през 1991 година. Жени се четири пъти, има четири деца между 9 и 28 години. Последният й съпруг е психотерапевтът Бари Херидж, пише БГНЕС.

Сн.: Getty Images/Guliver