Вдъхновяващият глас на Ирландия -  Шиниъд О'Конър  ще прозвучи за първи път на българска сцена днес от 20.00 часа в Зала 1 на НДК.

Четири години и половина след излизането на последния й албум, талантливата Шиниъд се завръща с нов проект, който със сигурност е един от най-съвършените й творчески продукти.

Само месец след реализирането на албума, българските фенове на звездата ще имат уникалната възможност да чуят на живо вдъхновяващото й акустично шоу в столицата, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис.

Шиниъд ще бъде придружена от съпруга си - Стийв Куини и още седем музиканта. Освен световноизвестният хит "Nothing compares to you", многобройните български почитатели на певицата ще имат възможността да чуят както всички страхотни хитове от богатата дискография на певицата, така и песни от новият албум "Home".

"Home" притежава онова стилово разнообразие, характерно за темперамента и емоционалността на звездата.

В албума са включени няколко кавърверсии, измежду които "Song to the Siren", хит от 60-те години на Тим Бъкли и "Queen of Denmark" на американския изпълнител Джон Грант, чийто дебютен албум, носещ същото име, беше избран за албум на годината 2010 в класацията на списание Mojo.

Освен кавърите, в албума има и няколко романтични песни като "Old Lady" и "Come down with me". Името му е измислено от брат й, забележителният писател Джоузеф О`Конър.

Шоуто на Шиниъд О`Конър в София е първото от настоящето й турне. След концерта в НДК тя ще отпътува за Москва на 24 юни и Санкт Петербург на 26 юни. Концертите ще бъдат последвани от редица фестивални участия в Европа, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver