Всяка година светът изхвърля огромно количество дрехи, а планетата се задъхва под планини от текстил. Но модната индустрия вече не иска да бъде част от проблема, а от решението му. Дизайнерите мислят все по-екологично, а някои от тях създават феноменални колекции с грижа за природата. 

Преди дни фурор предизвика новата, лимитирана колекция „Ethical Wardrobe“ на answear.LAB, в която полиестерът е от рециклирани риболовни мрежи, които са били изоставени в моретата и океаните, и са заплашвали местната фауна. Съвсем резонно, тя се появи през месец юни, когато празнуваме Световния ден на океаните.

Всички останали материи, използвани в „Ethical Wardrobe“ - лен, памук, бамбук и все по-популярния тенсел, са не само екологични, но и изключително издръжливи. Каква по-сериозна гаранция, че ще останат в гардероба ви дълго! Създадена в меките нюанси на черното, кафявото, бежовото и екрюто, колекцията на answear.LAB внася в гардероба не само качество, но и усещане за пълна хармония.

Роклите са дълги, с изчистени кройки, а ризите и топовете също носят духа на класическия стил, който не излиза от мода сезон след сезон.