Филмът на Влади Въргала „Операция „Шменти капели” постави рекорд за най-посетената филмова прожекция в България на премиерата си в столичната зала “Арена-Армеец” миналата вечер.

Между 6500 и 7000 души гледаха тъжната комедия за българския преход.

Смяха се, ръкопляскаха на всяка реплика, някои плакаха. Невиждани от времето на банановите тълпи през соца опашки за билети се извиха пред касите преди началото. Страховито задръстване блокира за час автомобилното движение на километри от залата. Закъсняха дори екс-правителствените „чайки”, с които пристигнаха Влади Въргала и актьорите от филма му, пише "Монитор".

Ошашавената вече публика беше „довършена” от мощен взрив на автомобил, който избухна в кълбо от пламъци. „Атентатът” се оказа атракция за премиерата. Мъже с черни качулки и автомати, санитари и хайдути въвеждаха ред в лудницата. По земята се въргаляха кутии с патрони, засвириха 16 каба гайди. Свидетел на този безпрецедентен десант в мирно време беше и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, както и кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ г-жа

Това изкрещя с всичка сила в микрофона Влади Въргала, след като представи участниците във филма, благодари на всеки от екипа и на медийните партньори - вестниците „Монитор” и „Телеграф.”



Когато тълпата се поразотиде и останаха само приятелите, той падна на колене пред майка си, за да й благодари за всичко, разцелува баща си, съпругата си Силвия, с която заложиха семейния апартамент заради филма, децата и племенниците си.

„Специално искам да благодаря на Цветан Василев, председател на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка. Ако не беше той, колкото и да казват, че съм талантлив, нищо нямаше да се случи с този филм, можех да скъсам 70 чифта маратонки, 20 дънки, но нямаше да го направя”, заяви Въргала.
.