Златка Димитрова изригна вчера вечер срещу ромите, като ги нарече „ненужни”, „пасмина” и обяви, че са лишени от мозък, видя само Hotnews.bg. Повод за гнева й стана рома Гилберт, който пусна скандално видео с обиди към българите. Вместо да го порицае, майка му го защити, като заяви, че синът й се е разболял от тормоз на българи. Думите й накараха Златка Димитрова да тъгува за времето на чичкото с мустаците.

И макар че първоначално не назова името му- а именно Адолф Хитлер, за неразбралите пусна снимка на лидера на Третия райх в типична поза-нацистки поздрав. Почитателите й обаче не одобриха рекламата на фашизма и бързо Димитрова изтри скандалите си думи и снимки, но не успя да изпревари Hotnews.bg, който ви ги предоставя без редакторска намеса. Държим да уточним, че сме категорично против изказаното от плеймейтката мнение за Хитлер-един от най-известните масови убийци в историята, а така също и от възгледите й за ромите.

Не смятаме, че обществена личност като Димитрова, на която симпатизираме заради нейната спонтанност, може да си позволява обиди към което и да е малцинство, както и възхвала на фашизма.