Шон Пен, Наоми Уотс и Сам Шепърд са звездите в премиерния филм "Нечестна игра". Изпълнената с напрежение биографична драма хвърля поглед върху тъмните коридори на политическата власт.

Историята е по живота на тайния агент от ЦРУ Валери Плейм (Уотс). Нейната кариера е унищожена, а бракът й е пред разпад, когато информацията, че тя е агент на ЦРУ, изтича умишлено в медиите. Като служител на Управлението, Валери води разследване за наличието на оръжия за масово поразяване в Ирак. Съпругът й, дипломатът Джо Уилсън (Пен), пък е въвлече в разнищване на нелегални продажби на обогатен уран от Нигер.

Но администрацията на Белия дом изопачава и използва неговите разкрития, агитирайки за войната срещу Ирак. Агресивната антитерористична политика на правителството включва явни лъжи. Тогава Джо пише материал за в. "Ню Йорк Таймс", в който излага фактите - хората на Джордж Буш са манипулирали разузнаването, за да оправдаят инвазията в Ирак. Резултатът - буря от опровержения, злобни нападки и съсипаната кариера на Валери Плейм.

Режисьорът на "Самоличността на Борн" и "Мистър и мисис Смит" Дъг Лаймън е направил истински грабващ филм. Заплетените политически игри са свързани с милиони долари, но облагодетелстват малцина. Брус Макгил, Майкъл Кели, Брук Смит, Джефри Кантор, Луис Озава Чангчиен и Ноа Емерих са останалите актьори, чиито герои са мотивирани от идеята за свободната и демократична Америка.