След като преди броени часове на бял свят се появи първото дете на Меган и принц Хари, тръгнаха залози кой ще получи честта да бъде негов кръстник. Според много западни медии все по-сигурно е, че това ще бъдат Джордж Клуни и съпругата му. Днес актьорът също има рожден ден и репортерите видяха в това не само съвпадение, но и знак, че холивудската звезда може да стане духовен баща на бебето.

Още миналата година вестник „Мирър” писа, че Джордж и Амал са получили покана да станат кръстници. Изданието отбелязва, че кралската двойка поддържа чудесни приятелски отношения със семейство Клуни. Братовчедът на Джордж Клуни, Бен Бреслин, заяви тогава и пред други британските медии, че от холивудския актьор ще стане прекрасен кръстник. "Джордж е чудесен във всяко отношение. Той е добър човек и от него ще стане един много добър кръстник!", коментира Бреслин. Той похвали и Амал, която със своята честност и ангажираност, също може да бъде сочена за пример.

Амал и Меган са приятелки отдавна и покрай тях са се сближили принц Хари и Джордж Клуни. Херцозите на Съсекс посетиха семейство Клуни в имението им край езерото Комо в Италия след като кралската двойка се венча през месец май миналата година. Кралските особи тогава се запознаха и с близначета на Амал и Джордж - Ела и Александър.