На 7 юни (сряда) в 19:00 часа в зала „Лаура” на Национален дворец на културата ще се състои премиерата на новата книга на изтъкнатия български журналист Иван Гарелов:

„Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” (ИК „Сиела”). Изданието съдържа най-знаковите статии и коментари на Гарелов, публикувани в редица български периодични издания от 1989 г. до края на 2016 г.

Едно от най-популярните лица на българската журналистика – Иван Гарелов, издава нова книга в началото на лятото. „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” съдържа най-знаковите статии и коментари на журналиста, публикувани в българския печат от 1989 г. до края на 2016 г. Текстовете отразяват някои от най-важните събития от историята на прехода у нас и припомнят думите и делата на политици, които и днес са част от управлението на страната.

Сред темите в „Ще ни побъркат. Вторият живот на написаното” са новата Студена война, бежанците, кризата в Гърция, войните в Близкия изток, политическите игри в България през годините, възхода на популизма и национализма, терористичните атентати в Европа и в България, съдебната система, кризата в дясното и свободата на словото в медиите. В някои от своите статии Иван Гарелов прави точни прогнози за случилите се по-късно събития и за ставащото в момента в България.

Материалите в книгата са публикувани в редица български периодични издания: „Българан“, „Пари“, „Новинар“, „Труд“, „24 часа“, „Ретро“, „България днес“, „Клуб 100“ и „Стандарт“.

Изданието съдържа богат снимков материал – от архива на БНТ, както и от личния архив на Иван Гарелов. Снимките проследяват дългогодишната му кариера като репортер и водещ, както и историческите му срещи с ключови личности като Ясер Арафат, Ориана Фалачи и редица български президенти и премиери. В книгата са публикувани също шаржове и карикатури от Ивайло Нинов и Валентин Ангелов.