Европейските субсидии за развитие на чалга културата у нас доведе до проверка на министър Томислав Дончев дали този бизнес е печеливш, създава ли нови работни места и развива ли икономиката.

Самият Митко Димитров каза вчера, че с европарите щял да открие 10-15 нови работни места. С два милиона лева 10 места – сигурно ще са най-малкото депутатски.

Оказа се, че с купуването на нова техника няма да се насърчи бизнеса в България, тъй като ние просто не произвеждаме такава техника. Дори в силикон да ги вложи, силиконът пак не е нашенски. Снимането на клипове в чужбина също не насърчава нищо и никого у нас. Но щом чалгаиндустрията се нарича икономика и се твърди, че тя е една от най-развитите у нас, хора в социалните мрежи веднага предложиха проверката да обхване фирмата на Митко Димитров.

По сумата, платена за данъци, най-лесно ще се разбере колко е печеливш този бизнес, пишат хора, които не харесват фолка и считат, че спечелването на проекта е кощунство на фона на мизерията в страната.

Освен това има предложение да се провери какви данъци е платил Азис за миналата година, колко са внесли в бюджета Ивана, Камелия, Преслава, Анелия и всички останали знайни и незнайни певачки. Досега те се са били забелязани да тичат с касови апарати на участия и частни партита, парите се дават на ръка и потъват в джобовете на изпълнителите, а там, където всичко е организирано от Пайнера, 50 процента заминават в неговия джоб.

Българите искат да знаят, че след като се тръби, че за едно участие галениците на сцената ни взимат по 5000 лева хонорар, колко от тях се отчетат като печалба и какви данъци влизат в държавната хазна. След като се твърди, че половината хонорари ги взима Митко Пайнера, а това го каза по телевизията и Кубрат Пулев/, той от своя страна колко плаща? Тези въпроси обаче най-вероятно ще си останат като добри пожелания, защото никой няма да надникне в сметките на чалга-звездите, пишат от skandalno.net.