„Мамо, не се притеснявай за мен! Щастлива съм, че най-после съм свободна да бъда себе си и открих любимия си човек".

Това казала Ивана, дъщерята на Йорданка Христова, на емоционална среща с майка си, когато й съобщила, че е лесбийка, пише "Всеки ден". Тя се провела преди няколко месеца, когато медиите за пръв път разпространиха вестта, че Ивана има интимни отношения с Камелия, бившето гадже на Люси Дяковска.

До този момент дъщерята на Йорданка Христова не била признавала пред майка си сексуалната си ориентация. Данчето се досещала, но не повдигала деликатната тема. Певицата отбелязва, че е горда с дъщеря си и не се срамува от това, че си пада по жени.

Междувременно се появиха и първите папарашки снимки на Ивана и Камелия. Двете лесбийки вече живеят заедно и стягат собствено заведение в центъра на София.

Докато неугасващата звезда на естрадната сцена се резили във „ВИП Брадър", дъщеря й и жена й ремонтират орташкото си заведение на метри от столичната ул. „Раковски". Няколко дни преди началото на ремонта на наетото от двете мацки помещение като примерна и обична щерка Ивана ритуално изпроводи майка си към временния й дом в Нови хан.

В уречения ден пред жилищната кооперация на Йорданка се появи и синът й Григор, но не и снаха й Камелия. Направи впечатление, че към Къщата естрадната легенда се бе запътила със солидно количество багаж - 2-3 куфара, плюс задължителното килимче за йога. След обичайните прегръдки и целувки мама Данче пое към общото си убежище с останалите брадъри, а наследничката й отведе екипа на новото светско предаване „Папараци" директно в бърлогата на лъва.

На път за там Ивана се отби в антиквариата в подземието на храма „Света Параскева", откъдето измъкна няколко стола и маса. За какво ли са й тези вехтории?! Оказа се, че дървенията ще мине през реставрация, за да стане част от интериора в кафето, което Ивана и нейната приятелка Камелия ще отворят до няколко седмици. Помещението не е на топ място, което поставя под съмнение колко и каква клиентела ще привлече, нито обещава да блести със супер лукс. Точно обратното - дъщерята на Данчето и барманката са се спрели на подземие на ул. „Иван Вазов". В него кипи усърден труд, но не бачкатори в гащеризони боядисват стените. Ивана и Камелия са си майсторки, бояджийки и жичкаджийки.

Каква ирония само! Само преди година и половина по абсолютно същия начин хитрата г-ца Веселинова участва в софийското начинание със заведения, което бившата й приятелка Люси Дяковска предприе, само и само да бъде заедно с нея! Тогава, както и сега, двете бивши любовници сами запретнаха ръкави, а рижавата певица дори собственоръчно скова мебелите за обзавеждането. След изневярата на Камелия Дяковска й остави барчето до Зоологическата градина. Според последната клюка обаче мястото е хлопнало кепенци. Откакто плевенчанката спряла да подкрепя финансово изгората си, уж изпечената барманка и бизнесменка Веселинова увиснала с неплатени сметки към доставчици и докарала барчето до фалит.

Явно това не е само слух и Камелия е влязла в нов орташки бизнес с настоящата си изгора Ивана. Загрижени другарки на майка й от нейното поколение обаче са силно притеснени, че женомелачката Веселинова има един и същи маниер с всичките си любовници. И когато настъпи неизбежният крах на връзката й с Ивана, тя ще е на минус с чувства, а мама Данче - на минус с парите, с които е подпомогнала бизнес проекта на щерка си и любовницата й. Още повече че кафето на двете дами се очертава сборище на дами, минали под дъгата - поне представители от мъжки пол екипът на „Папараци" така и не успя да засече във и около барчето им.

*Камелия с Люси

*Ивана и Камелия