Дъщерята на Глория най-накрая потвърди слуховете, че с гаджето ѝ Симеон са се разделили. При последната си медийна изява Симона Загорова призна, макар и трудно, че вече е необвързана. Посветила се на музиката, която винаги щяла да бъде най-голямата ѝ любов. „В момента не съм щастлива заради някаква любов с някой, а съм щастлива заради други работи. Така че не искам конкретно да казвам има ли, няма ли… Но не е това моето щастие в момента. Щастието е музиката и имам чувството, че винаги ще бъде най-голямото ми щастие“, отсича щерката на Глория.

Симона сподели, че музикалните ѝ амбиции надхвърлят пределите на България... Дъщерята на Глория, която доказа таланта си в „Гласът на България“, мечтае за възможността да се съревновава в музикален формат в чужбина. „Би ми било интересно докъде ще стигна“, сподели Симона. В професионален план мечтае още да участва в шоуто за имитации „Като две капки вода“, тъй като харесвала липсата на стрес и състезателен елемент и наблягането на забавлението. Другото ѝ желание е да представя България на конкурса „Евровизия“: „Защо не? Много бих искала. За мен е много голяма мечта и си го пожелавам“. Симона с вълнение сподели впечатленията си от тазгодишните български участници, сред които е и Жана Бергендорф, колко много се възхитила от представянето им, както и от песента им „Кости“. Даже била учудена, че не се класирали по-напред.

Макар да се представя повече поп стил, Симона много харесва и фолка. Не само заради майка си Глория и баща си Илия Загоров. Допадат ѝ парчета на актуалните певци в жанра, а най-много симпатизира на Азис. „Той е любимият ми фолк певец“, сподели Симона и призна, че много би искала да направи дует с него, както и със „Скандау“. Иначе плановете ѝ за близкото бъдеще включват нови самостоятелни песни, както и албум, и съвместни изяви с майка ѝ на големи сцени. Двете са се изявявали неведнъж заедно, даже имат общи концерти. С тях, категорична е Симона, доказали, че няма нищо невъзможно. Щастлива е, че на техните концерти винаги има много хора, а чувството, че са дошли специално заради тях, е най-ценно, пише "Уикенд".

Симона винаги е демонстрирала силна мотивация за постигането на мечтите си, както и дисциплина за развиването и опазването на гласа си. Все пак признава, че не спазва абсолютно всички правила. „Не пия, не пуша толкова много… Не мога да отрека, че пуша“, споделя Симона и допълва, че може би много певци пушат, защото им е забранено.