Една от дъщерите на американския президент Барак Обама - Малия, е обвинена, че е пушила марихуана, пише "Всеки ден". Това се случи, след като в мрежата се завъртя видео, в което тя слага в устата си доста подозрителна цигарка. По-голямата дъщеря на президента на САЩ е била видяна да си дръпва от цигарката по време на музикалния фестивал "Лолапалуза" до Чикаго.

В краткия клип се вижда как 18-годишното момиче се смесва с тълпата, докато си дърпа от джойнта. Очевидци са категорични, че въпросната цигара е завита от марихуана. По-рано в мрежата се появи видео, на което Малия се кълчи непристойно. Това не е първото ходене на Малия на фестивала. Тя го посети и през 2014 година.

Преди време президентът на САЩ заяви, че пушенето на марихуана е лош навик, но не смята, че марихуаната е по-опасна от алкохола. В интервю за списание "Ню Йоркър" Барак Обама уточни, че не се обявява за узаконяване на марихуаната, но че "тревата" е по-малко опасна от алкохола "предвид влиянието й над индивидуалния потребител".



Според него онези, които твърдят, че узаконяване на марихуаната ще реши някои социални проблеми, вероятно имат прекалено големи очаквания. Обама призна, че е употребявал марихуана като млад, но това било "лоша идея". "Както е добре документирано, аз съм пушил марихуана като дете. За мен това е лош навик и порок, не много различен от цигарите, които пушех в младежките години и през значителна част от живота си като зрял човек", заяви президентът на САЩ.

Той казва на дъщерите си, че пушенето на марихуана е "лоша идея, загуба на време и не много здравословно".