Легендарният ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР избра българската публика за основен герой в официалното DVD, с което музикалната им магия ще завладее света през 2020-та. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат Коледния гала концерт на виртуозите в зала 1 на НДК на 1 декември. Роботът ще бъде поставен в центъра на сцената от където ще има “поглед” към всички музиканти от оркестъра, без да пречи на изпълнението им или на публиката. Дали неочакваният “гост” ще спази официалния дрес код на балните салони във Виена и ще конкурира по елегантност оркестрантите, предстои да разберем.

Диригентът маестро Райнер Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми! Все пак присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения.

Специални гости на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР ще допълнят и обогатят празничната програма тази година. Тенорът и филмова звезда Марко ди Сапиа (“Кобра 11”), сопраното Мириам Портман, концертмайсторът на ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР и втора водеща цигулка на Volksoper Виена Урсула Грайф са само част от имената, които ще рестартират сетивата на публиката на 1 декември в НДК. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й вещ и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Volksoper, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25.

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена, ЩРАУС ВИЕНА ОРКЕСТЪР е признат за част от културното наследство на Австрия от бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на династията Щраус.

Началото е 19:00 часа, а билети можете да закупите на касите на НДК, онлайн в системата на eventim.bg или в търговската им мрежа • Office 1 Superstore 
• бензиностанции OMV 
• магазини Технополис
 • книжарници Orange Center и Български пощи.