След концерта на „Фондацията” в „Арена Армеец” Кирил Маричков ще изпита тръпката от това да види пълна най-голямата зала в България и като фронтмен на „Щурците”.

Култовата група се събира по повод 50-годишнината си за епичен лайв на 3 юни, а билети на цена от 25 до 50 лв вече се продават в ticketportal.bg.

Любимците на няколко поколения обещават тричасов празник на рока, в който ще се включат както бившите им членове, така и музиканти от „Тангра”, „Фондацията”, D2 и Б.Т.Р. По време на разходката из мастития им сетлист от хитове Маричков, Валди Тотев и Геори Марков ще бъдат придружени от Иван Лечев и Славчо Николов като гост-китаристи.

Дълбок поклон „Щурците” ще направят към Пеци Гюзелев, който изгуби битката с рака преди три години. Непрежалимият китарист ще бъде приобщен към събитието с виртуално присъствие в няколко парчета, сред които и великолепното „Клетва”.

Три мащабни екрана в залата, както и звук, и осветление на световно ниво, ще превърнат концерта в незабравимо преживяване за многохилядните почитатели на групата.