Шушана цъфна в английски учебник! Лирическата героиня от култовата песен на Наско Ментата помага на малките деца в цяла Великобритания да се научат да произнасят трудни думи.

Книжката е с цветни илюстрации и разказва за живота на шушана и предизвиква истински фурор в кралството. Тя се казва "Моето име е Шушана" и е хит в Англия сред малките деца. Почти всяко семейство, което има хлапе, има в дома си книжката.

В произведението младото момиче се мести да живее в нов град. Точно както Наско Ментата пее в своята песен и девойчето на име Шушана се чувства самотно. То започва да ходи в ново училище и няма никакви приятели. Притеснява се, че името й е твърде сложно и другите малчугани няма да могат да го произнасят правилно.

И точно това се случва. Щом Шушана се представя пред новия си клас, съучениците й си оплитат езиците, за да могат да изрекат името на новото момиче в класа.

Поради тази причина учителят предприема игри, с които да научи останалите деца в клас да произнасят по-сложни думи. Даскалът се опитва да приобщи Шушана колкото се може по-бързо към останалите ученици.

Игрите, които той измисля, са за описване на характер, чувства, описания на хора и предмети, както и за изричане на сложни и непознати за децата досега думи.

Книжката служи като помагало на куп подрастващи малчугани в цяла Великобритания. Четири-петгодишните деца в Англия се научават да четата именно с произведението "Моето име е Шушана". То е супер увлекателно и поради интересните картинки, чрез които се разказва историята на героинята.

Преди време Богдана Петрова, която спечели първия сезон на "България търси талант", направи своя кавър версия на безспорния хит "Шушаа". Парчето на сляпата певица от Пловдид е инстински хит в кралството и има стотици хиляди гледания и споделения само за месец и половина, припомня "България Днес".