Сиана излезе с официално обръщение към всички, които са негативно настроени към нея, след излъчения репортаж в COOL…T по bTV миналата събота.

"Съжалявам, но в последно време като гледам пазара, като гледам и нещата, които се пускат от колегите, наистина само аз съм новатор"- заяви тогава певицата и критиките към нея заваляха, главно заради дързостта й да се разграничи в стилово отношение от всички останали изпълнители.

Ето какво написа тази вечер певицата в официалната си страница Сиана [ OFFICIAL ]:

"Искам да се обърна към всички, които ме нападнаха и се изказаха доста превъзбудено и крайно за думите и интервюто ми по bTV. Не обезсмислям творчеството и не нападам никой успял колега или доказани имена, изградили този жанр. Всеки нормален човек знае кои песни от зората на жанра имах предвид и какво исках да кажа. Изказването ми беше изтълкувано доста повърхностно и погрешно, заради ударната реплика:"Аз съм новатор". Не мисля да се обяснявам, но не мисля да мълча. Нормален себе си уважаващ човек съм и държа да изкажа моята гледна точка за нещата.

В репортажа на COОL...T излъчиха доста откъслечна част от думите ми, без обоснованието ми защо се изказвам така. Не съм невидима, нито бездарна и имам категорично мнение за обстановката в нашата музика. Но не съм и превзета, самозабравила се кокона, която да изтъква: "Аз съм най-яката! Аз съм най-добрата!".

Всички, които ме познават, дори моите продуценти и хората, с които работя, знаят, че нямам такива думи в речника си: "Аз съм страхотна! Само аз съм!" Не ламтя за слава, пари или вниманието на публиката. Записвам по-различни песни, експериментирам.... Правя музика, която ми харесва на мен, дори го казах и в интервюто. Не съм се хванала по вълната на комерса.... Малко сме изпълнителите, които правим това. Затова и не съм от най-нашумелите имена. Не целя да съм най-харесваната с цената на всичко. Наистина новатор съм по отношение на смелите ми решения за песните и клиповете, които представям".