На Famous Алея на Славата вече блести звездата на група „Сигнал”.

На церемонията по откриването й водещият отбеляза, че тя „може да се нарече съзвездие, защото името, изписано върху нея, не е на една личност, а на една от най-обичаните български групи за всички времена, зад която стоят имената на четирима уникални музиканти.”

Йордан Караджов, Александър Мариновски, Владимир Захариев и Георги Янакиев стъпиха на червения килим под звуците на една от най-емблематичните си песни – „Може би”.

С тях на церемонията бяха дошли и най-близките им хора. Събитието уважи и половинката на Лора Караджова – Део.

Музикантите получиха четири малки 24-каратови златни звезди, 4 позлатени плакета и 4 уникални бутилки от любимото The Famous Grouse скоч уиски, с името на група „Сигнал” изписано на етикета.

Йордан Караджов беше видимо развълнуван и призна, че отличието не е било очаквано от тях.

„Когато онзи ден ми се обадиха и казаха, че възнамеряват да направят това, аз изтръпнах, настръхнах и в един момент разбрах, че всичко онова, което сме оставили в последните 33 години не е било напразно.”

Изпълнителите на едни от най-обичаните песни в историята на българската музика са първите, избрани след публично гласуване във Facebook.

За първи път организаторите се допитват до всички желаещи да посочат достойни българи, които да бъдат почетени със своя звезда.

Алея на Славата е създадена през октомври 2005 година пред кино „Арена Младост” с идеята да събере на едно място имената на българите, допринесли за прославянето на страната ни по света и за положителния й международен имидж.

До момента това са 22 сънародници, сред които Христо Стоичков, Васко Василев, Димитър Бербатов, Лили Иванова, Валя Балканска, сестри Малеевии, Теодосий Спасов, Васил Найденов, Веселин Топалов, Стефка Костадинова, Елица и Стунджи, Астор, Станка Златева и други.

Вижте фотогалерия:

Група ''Сигнал'' със своя звезда в Алеята на славата

Снимки: Bulphoto