На Уес Андерсън май никога не му е било особено трудно да подбере впечатляващ актьорски екип за всеки от филмите си. Дори по-ранните му начинания блестят със силен подбор, макар и от не толкова популярни лица, пише Collider.com.

В скорошно интервю пред The Hollywood Reporter Андерсън разкри, че новият му проект Grand Budapest Hotel ще включва един от най-добрите актьорски екипи досега. Първоначално Андерсън потвърди имената на Ралф Файнс, Бил Мъри и Сирша Ронан, като по-късно станаха ясни и имената на Едуард Нортън, Ейдриън Броуди, Уилям Дефо, Харви Кайтел, Тилда Суинтън и Джейсън Шварцман, пише . Оуен Уилсън също може да се сдобие с малка роля, за да се присъедини и към Джеф Голдблум, Ф. Мъри Ейбрахам, Джъд Лоу и Матю Амалрик.

Детайлите около сюжета все още са съвсем оскъдни, но се говори, че лентата ще бъде създадена в духа на творчеството на Били Уайлдър (Апартаментът) и  Ернст Любич (Магазинът зад ъгъла). Други слухове пък твърдят, че сценарият на Grand Budapest Hotel ще ни върне 85 години назад, за да ни запознае с живота на изрядния портиер на хотела.

Новата лента ще бъде и първата напълно самостоятелна изява на Уес Андерсън като сценарист. Тъй като действието ще се развива в хотел, можем да очакваме много гости, които оправдават мащабния подбор на актьори и които се надяваме да видим за повече от няколко минути.