Нов поп-хит "Силикон-кючек", пародиращ и осмиващ инвазията на чалгата по българските земи се кани да разбие музикалния пазар у нас, информират от moreto.net

Той събра певицата Кристина Димитрова, бившият й мъж Агент Тенев и рок поета Александър Петров.

„Ето личната ми драма, в този свят, във този век, няма гарата за двама, има „Силикон кючек", се пее в края на песента, която вероятно ще се превърне в химн на мразещите фолка. Авторите се надяват да са я записали за деня на София - 3 септември, както и да привлекат изявени наши рокаджии за изпълнението й.

И това съвсем няма да е последният такъв проект. Агент Тенев и Александър Петров дори са основали за целта уникално формирование. Това е единствената в света „Двулична фирма за бутикови текстове за мащабни музикални проекти „ИвЬ&ПетровЬ".

"Идеята ни е да направим поредица, която да е инвазия срещу пошлостта и чалгата. „Силикон кючек" ще е рокаджийско парче. Само на края ще има някакви чалга елементи с кларнет и зурна", обясни компетентно Агент Тенев.

Той разкри също , че антикризисни „цайси", през чиито стъкла светът изглежда розов, ще бъдат главно действащо лице в клипа към новото парче, което връща вярата във вкуса на нашенеца към стойностната музика и поезия.