Шеф Силвена Роу готви свое предаване, което ще тръгне догодина по bTV. „Ще бъде изцяло кулинарно, с елементи на лайфстайл, ще бъде нещо като Силвена и приятели. Започваме през февруари догодина", обясни тя, като не пожела да разкрие вече избраното име на проекта“, обясни тя в тв. интервю. Още преде месеци стана ясно, че кулинарката е била канена от Маги Халваджиян като ководеща на Димитър Рачков.

Стартирането на новото й предаване окончателно слага кръст на „Мастършеф“, който така и не се завърна в ефира, подобно на „Кошмари в кухнята“ по конкурентната Нова телевизия. Роу издаде и нова книга, озаглавена "Моята кухня", която събира в себе си общо 142 здравословни рецепти. "Книгата представя моето отношение, моята отдаденост към България. Исках да направя една книга, която да е завет, наследство, нашите млади генерации да се учат как да готвят вкусно и здравословно, защото ако готвиш здравословно, ти имаш и здравословен манталитет", обясни Chef Роу.

Преди началото на шоуто си Роу ще се посвети на още един проект - специално меню, изготвено от нея за един от най-луксозните курорти на Малдивите, посветено на "хора, които се грижат за това с какво се хранят".