Холивудската звезда Силвестър Сталоун отказва да участва в хитовата поредица „Непобедимите“, чиято четвърта част отново трябваше да се снима в България.

Екшън гуруто е на път да отхвърли ролята, която ще му донесе 20 млн. евро. До това решение се стигнало след спорове с Ави Лернър, чиято компания продуцира и финансира предишните филми. Двамата си противоречат относно сценария, избора на режисьор, както и за снимките в родния киноцентър „Бояна“.

70-годишният ас предпочита лентата да бъде заснета в Азия, заради изтеклото пиратско копие на „Непобедимите 3“ в Интернет. „Имаме неразбирателства със Слай, но те продължават повече от година и половина. Съгласни сме един с друг на 95 %, но има конкретни неща в продукцията, за коите не сме на едно мнение. Не мисля, че това е краят.“, заяви Лернър.

През 2012 г. екранният Роки Балбоа снима край летището на Пловдив, редом до големите имена в седмото изкуство - Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм и др. Това е причината, която накара Сталоун да рекламира България на фестивал в Кан като перфектната дестинация за правене на кино.

Там актьорът бе след покана на бизнес дамата Дарина Павлова и не пропусна да спомене, че нашенци са старохтни хора.