Едно световно първенство не може без жени. Мондиалът започва днес, но швейцарският вестник "Блик" вече определи шампиона сред футболните половинки.

Дори и да не спечели злато в ЮАР, Холандия вече може да се похвали с едно първо място.

Безспорен лидер в класацията на читателите е съпругата на Рафаел ван дер Ваарт - Силви.

Ето и топ 10 на половинките, които се бориха за световната купа.

№1 Силви ван дер Ваарт - 36,92%

Рафаел ван дер Ваарт е щастливец. През последния сезон халфът по-често търкаше пейката в Реал (Мадрид), но пък за сметка на това всяка вечер си ляга до Силви.

32-годишната блондинка не за първи път печели подобна класация и безспорно е фаворитката на феновете. Русата Силви се изявява като модел, актриса и тв водеща. През 2003 г. тя бе избрана за най-красивата холандка. Харесва си Рафаел още когато той е играч на Аякс, а сватбата им през 2005 бе предавана пряко по най-гледаната телевизия в страната - SBS.

№2 Алена Середова - 19,2%

Италия се хвали с красвите си жени, но един от най-известните плейбои - вратарят Джанлуиджи Буфон, си избра чехкиня. Родената в Прага Середова (32 г.) е украсила не една и две корици на мъжки списания, а в момента също си опитва късмета като тв водеща. Има и модна линия, която държи заедно с бившия национал Кристиан Виери. За последно г-жа Буфон се съблече месеци след раждането на втория си син. Миналата година се появиха слухове, че заради Алена Буфон се е сбил със съотборника си в Юве Амаури.

№3 Йоланте Кабау - 16,23%

И третото място е за Холандия. Спечели го 25-годишната Йоланте Кабау, гадже на друг халф от националния отбор - Уесли Снайдер. Двамата са заедно от година и красавицата явно влияе добре на футболиста, който спечели требъл с Интер. Кабау участва в сапунени сериали, а освен това е и модел. Холандското издание на списание FHM я избира за най-красивата холандка през 2006, 2007 и 2009.

№4 Сара Карбонеро - 8,78%

Спортната журналистка най-после призна за връзката си с вратаря на Испания и Реал (Мадрид) Икер Касияс. 25-годишната Карбонеро неизменно влиза в класацията за най-красивите испанки, а зрителите всеки ден й се радват, когато започнат спортните новини.

№5 Аби Кланси - 6,18%

За нея световното първенство по футбол е нещо специално. Именно на предишния мондиал в Германия през 2006 Кланси се прочу като гадже на английския нападател Питър Крауч. Още тогава таблоидите на Острова се скъсаха да пишат за нея, а след това заваляха офертите за еротични фотосесии, за ревюта и т.н. Кланси е модел на бельо, а на 15 юли миналата година двамата с Крауч обявиха, че са сгодени. По думите й предстои "огромна сватба", но датата все още не е ясна.

№6 Елена Бонцани - 3,94%

И Швейцария има с какво да се похвали. Е, Валон Бехрами може да не е чист швейцарец, но все пак... Халфът на Уест Хем е с италианския модел Бонцани от доста време, а снимките на 27-годишната Елена се търсят като топъл хляб в интернет. Брюнетката също се появи на тв екрана и се надява да продължи с участията си, ако Бехрами се задържи във Висшата лига.

№7 Шарлен Сурик - 3,13%

Омъжена за защитника на Франция и Арсенал Гаел Клиши. Сурик е може би най-неизвестното име в класацията, но малко преди световното тя снима рекламна фотосесия само по екип на Петлите. Дългокракият модел със сигурност има какво да покаже.

№8 Сара Брандер - 2,98%

Закъде е едно световното първенство без Германия? Дори и при половинките. 21-годишната Сара Брандер живее с халфа Бастиан Швайнщайгер. Двамата се запознат в Ибиса, а всички фенове на бундестима се надяват Брандер да е успокоила Швайнщайгер след загубения финал в Шампионската лига с Байерн.

№9 Ирина Шаик - 1,53%

Една подобна класация не може да мине без гаджето на Кристиано Роналдо. Тази титла в момента държи рускинята Ирина Шаик. 24-годишната брюнетка стана известна, след като се снима за "Спортс Илюстрейтид". С Роналдо е от миналия месец, но вече обяви, че иска да се омъжи за него. Едва ли обаче Роналдо ще се навие толкова бързо да зареже ергенлъка.

№10 Менайе Донкор - 0,53%

Сигурно не сте чували за нея, но тя е съпруга на ганаеца Съли Мунтари. 29-годишната брюнетка е звезда в родината си, след като спечели "Мис Гана" през 2004 г. Като всяка уважаваща себе си миска Донкор вече има благотворителна организация в помощ на болните от СПИН.

източник: "7 дни спорт"