Голямата френска звезда с български произход Силви Вартан ще направи два последни концерта у нас през новата година. С тях тя ще се сбогува с българската публика. Първият ще бъде на 19 април в Двореца на културата и спорта във Варна. Вторият ще е на 21-и в зала 1 на НДК в София.

По време на престоя си у нас Вартан ще се срещне и с президента Румен Радев. Очаква се той да я отличи за приноса ѝ за популяризирането на българската култура по света. Това няма да е единственият приз, който ѝ се дава в България. Сред многото признания, които е получавала в страната ни, са орден “Стара планина II степен” и почетен гражданин на София.

За последните си изяви у нас певицата е подготвила програма с най-популярните си песни от всички албуми, които е издавала през годините. А те не са никак малко - само студийните са 42, като отделно е издала и доста дискове с лайв изпълнения.

През 2018-а Вартан ще отбележи 57 години на сцената и дали наистина ще сложи окончателно край на тази толкова дълга и суперуспешна кариера, само времето ще покаже.