Да остане в България, за да развие актьорския си талант, предпочела Силвия Лулчева.

Тогава научила важен урок за свободата, която дават родителите.

"Заминах на бригада в Белгия точно когато бях завършила гимназия и вече бях приета в университета. Имах предложения там, но предпочетох да се прибера – всичко, за което бях мечтала вече се случваше тук, в България", разказа звездата от "Столичани в повечe" пред bTV.

От пътуването до Белгия тя си спомня думите, с които майка й я изпраща на гарата: "Няма да ми липсваш". Тях актрисата до ден-днешен тълкува като картбланш сама да избере правилния път за себе си. Ето защо възнамерява и тя да даде пълна свобода на 15-годишната си дъщеря Елица.

"Иска да стане психолог. Често казва: Аз разбирам хората", обясни съпругът на Лулчева – актьорът Васил Бинев.

"Тя беше много учудена, когато й разказах случката с майка ми на гарата. Още баба ми ме учеше за живо и здраво дете да не рева. Ако Елица иска да остане в България - добре, ако желае да търси късмета си в чужбина, отново няма да възразя", категорична е жената, озвучила Кари Брадшоу в "Сексът и градът".

Силвия и Васил са заедно от близо 20 години, а вкъщи двамата почти не си повишават тон, пишат от "Монитор".

"Тя е непреклонна, докато аз съм доста по-колеблив, затова доста често се случва тя да ми помага във взимането на дадено решение. Отделен въпрос е, че когато ме попита накъде да завие и аз отговоря "надясно", тя върти волана за обратната посока", пошегува се Бинев.

Любовта между тях пламва на работното място, по време на празнично събиране. "Силвия седеше в другия край на масата и постоянно пускаше шеги. Не бях срещал подобна жена дотогава. И как да подходя – тръгнах с вино и картофки", смее се актьорът.