Нашумялата с ролите си в популярни българските сериали актриса, сподели интересен пост в Инстаграм. "Хич и не ги отваряйте детските градини! И аз предпочитам да си играя със Сива, вместо да работя!", се казва в съобщението на Петкова.

На снимката тя и синът й Сива са видимо щастливи, като са облечени еднакво в червени карирани ризи. Нестандартното име на детето накара Силвия Петкова да разяснява какво точно означава. Все пак стана ясно, че малчуганът е кръстен на баба си Силвия, като името му означава много неща в различните култури, но няма нищо общо със сивия цвят.

От поста на актриса се разбира, че има още една причина, поради която Силвия е щастлива от факта, че синът й не ходи на детска градина. Тя отбелязва, че освен прекрасното време, прекарано заедно, тя е успяла да накара Сива да прояде домашна храна, пише Марица.

През последните години кариерата на Силвия Петкова върви стремглаво нагоре. Тя изигра няколко главни роли в едни от най-хитовите сериали. В последния сезон на "Под прикритие" актрисата беше криминалистичен психолог, като имаше любовна афера с Куката. В поредицата на Нова "Пътят на честта" чаровната дама се превъплъти в образа на самотната майка Кера.