"Това, което правя, не го правя, за да стана известна, за да ме харесват всички, за да знаят коя съм аз. (...) Не ме блазни фактът, че ще имам фен тук, фен там, че ще давам автографи", споделя в интервю за Jenite.bg новоизгряващата българска актриса Силвия Петкова, позната като гаджето на Калин Врачански.

Известна на повечето хора от излезлия през септември миналата година "HDSP: Лов на дребни хищници”, всъщност тя се опитва да избяга от клишето на "хулиганката" от тази лента и да развие кариерата си и с други роли.

Досега се справя с тази задача доста успешно предвид последвалите участия в продукции в Германия, след това у нас в съвместен филм между Гърция, България и Кипър.

Междувременно пробива и на театралната сцена, като подчертава:

"Искам и двете да ги работя – театърът и киното са ми приоритети". Що се отнася до телевизията, позицията ѝ е доста по-различна: "Трябва да остана наистина без покрив над главата, за да прибегна до телевизията. Сериали и подобни...".

По повод известността на Силвия, покрай гаджето й Калин Врачански, младата актриса отговаря : "Все ми е едно, не ми пука, честно казано. Аз не крия, че с това момче съм имала връзка, че сме били щастливи години наред".

За връзката си с Калин, Петкова разказва:

"Три-четири години живяхме заедно без никакви проблеми, без никакви грижи".

Тя кандидатства в НАТФИЗ и я приемат,но желанието й да излиза, да лудува след репетиции и учене, не се вписва с натоварения график на Калин, чиято кариера тепърва набира скорост. Оттогава двамата започват постепенно да се разминават, споделя Силвия.

"Съвсем приятелски взехме решение просто да спрем за малко, което се превърна в едни безконечни събирания и раздели, което много изтощава. Но въпреки всичко в момента сме си супер близки, приятели сме, никога няма да спрем да се обичаме....И двамата искаме да бъдем щастливи, ще ни се да ни се случи заедно, но имаме някакви страхове. Всеки дърпа към себе си".