Калин Врачански твърдо отказва да мине под венчилото и бяга като дявол от тамян от брака. „И на 40 години да стана, пак няма да се оженя. Дори да имам жена до себе си. Не съм за тая работа. Като не ти се получават нещата, няма как да го натискаш", откровен е актьорът, който след връзката си със своята колежка Силвия Петкова не е афиширал любовта си с друга жена.

Именно новото попълнение в актьорския състав на кримката „Под прикритие" е нанесла жестока травма в сърцето и душата му и заради нея той не иска и да чуе за сериозно обвързване.

Калин Врачански добре познава болката от изневярата и зарязването. Той бе зарязан безцеремонно от бившето си гадже Силвия Петкова, която открито започна да излиза с друг. Тя е с него още от първи курс в НАТФИЗ и признава, че е първият истински мъж в живота й. Звездата от филма „Лов на дребни хищници" и „Революция Z" обаче реши, че е време да започне нов живот и кръшна на синеокия актьор.

Според източници той много я е обичал, но след изневярата на бившата му се е почувствал предаден от нея и от този момент нататък винаги се отдава на краткотрайни връзки. Петкова и Врачански се събираха и разделяха много пъти по време на 8-годишната им връзка, докато не приключиха с изневярата на Петкова.



„Като си имал чувства към някого, не е лесно. Ние докрай вярвахме и се надявахме, че ще изградим нещо голямо заедно. Просто не се случи, разминахме се по пътя, но това не значи, че можем да си тръгнем от живота на другия. Не ме дразни, че ме питат за него. Живяла съм с този човек, обичала съм го", откровено признава в едно от своите интервюта Силвия, без да обяснява в подробности какво стои зад края на любовта им.

Самият секс символ от Роман избягва да говори за колежката си и бивша своя спътница в живота. Въпреки това и преди, когато бяха заедно, и сега двамата си партнират често на театрална сцена. „Не ми се получава с жените. Но вината не е в тях, а в мен", сам се обвинява блондинът, който стана известен покрай ролята си на Камен в сериала „Стъклен дом".

Като причина Врачански изтъква натоварения си график и това, че никоя жена няма да се съгласи той да липсва постоянно от дома им, но всъщност причината се оказва друга. „Ако имам човек до себе си, няма да издържи това. Как да включа близък човек в тоя график? Малко или много, актьорите са егоисти", признава Врачански.

Актьорът, който в момента се изявява в шоуто „Като две капки вода", не крие, че няма сериозна приятелка и мени гаджетата си често. Дори и да намери жената на живота си, той твърдо не смята, че бракът не е за него.
„Двама души могат да имат прекрасно семейство и хубави отношения, без да ходят да се подписват някъде. Едва ли това би било гаранция да останат до края на живота си заедно. И за деца съм се замислял, но нека намеря подходящата жена. А и като остана с племенниците ми и си казвам - има време", казва усмихнатият актьор.

„Не му върви с жените и това си е. Красавец, готин, винаги усмихнат, душа на всяка компания, а не може да се задържи по-дълго с никоя жена, след предателството на Силвия не вярва на никоя", вайкат се от обкръжението на Васил от „Вила Роза".

Калин е смятан за един от най-желаните български актьори, който има много фенки сред женската публика, но въпреки това не се показва публично с жените в живота си. Красавецът много пъти е забелязван в компанията на различни жени - известни и не толкова.



Роденият през 1981 г. актьор не се е занимавал цял живот само с актьорско майсторство. В продължение на година и половина синеокият блондин е бачкал като цветар в центъра на София. Той започнал да продава рози в малко магазинче на Орлов мост веднага щом го приели да учи във ВИТИЗ. На Врачански му се наложило да бачка където и да било, само и само да си изкарва прехраната, тъй като майка му нямала финансови възможности да издържа и трите си деца, дошли да си търсят късмета в София. Секс символът от театъра никога не е криел сиромашкия период в живота си, но не е й парадирал, че е израснал повече от скромно. „Калин работи от 18-годишен, веднага щом завършил училище. Не е мързелив, никога не е чакал нещо даром да му падне от небето. Рози продаваше, за да се издържа. Срамна работа няма и според мен той се гордее с това - знае откъде е тръгнал и какво му е коствало да стане актьор", разказва негов приближен. Освен че е бил цветар, Калин избягва да споменава, че навремето се е срамувал от фамилията си. Към днешна дата обаче се радва, че се отличава с нетрадиционното си фамилно име, което се запомня лесно от аудиторията.

Последната задача, с която се е нагърбил усмихнатият актьор, е участието му в четвъртия сезон на шоуто „Като две капки вода". Където без притеснение всеки път се превъплъщава в различен образ и се раздава на 100%. Дори и критиците му не могат да отрекат, че той се справя повече от успешно с влизането в „чужди обувки". „Ти си гениален!", похвали го и Хилда Казасян, след като Калин се вживя в образа на Емил Димитров.

Стефан Данаилов му предрича успех

През 2002 година Врачански завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на проф.Здравко Митков. Малко след това пътищата му се пресичат с тези на Стефан Данаилов. Тогава никой от двамата не предполага, че след години ще играят баща и син в „Стъклен дом". През 2003 г. Врачански и Данаилов се срещат в театрална постановка. Ламбо до ден-днешен твърди, че веднага съзрял у Калин талант, които несъмнено ще пожъне заслужени успехи. Към днешна дата Данаилов не спирал да му повтаря: „Казах ли ти, че от теб ще стане голям актьор."

Стана Ерген на годината

Калин Врачански бе избран за Ерген на годината през лятото на 2015 година. Актьорът, познат ни от сериала „Стъклен дом" и пиесите в Театър „София", победи не по-малко харесвани конкуренти като певеца Орлин Павлов, своя колега Ненчо Балабанов, шоумена Слави Трифонов и рапъра Криско. Оказва се, че Калин бързо изпревари всички гореизброени и завзе първото място в категория „Шоубизнес".

Източник: "Всеки ден", Сн.: Булфото