Освен с участието си в холандското предложение за „Оскар” - „Райската компания”, Силвия Петкова ще изпрати годината и с главна роля в „Под прикритие”.

Бившата републиканска шампионка по плуване ще скочи в кожата на безкомпромисно ченге с желязно кроше и поразяваща уста, научи „Монитор”. Героинята й е ключова за сюжета на прощалния пети сезон и вече разсейва хегемонията на мъжете в екипа на инспектор Попов (Владо Пенев).

На кастинга за ролята звздата на театър „София” е преборила актриси като живеещата в Брюксел Лидия Инджова („Недадените”, „Вила Роза”).

Клапата на „Под прикритие” щракна през септември на марината в Свети Влас, а втората част на снимките тече с пълна пара в София. Мокрите си поръчки Иво Андонов (Захари Бахаров) вече разпределя от нов офис, изместен в столичен хотел, а сред ексцентричните локации за екшън са колектор на стадион „Георги Аспарухов”, полите на Витоша, покрив на блок в „Зона Б15” и борсата на „Слатина”.

Както „Монитор” вече писа, новото ченге под прикритие ще бъде изиграно от Бойко Кръстанов, който в предишния сезон дърпаше конците на наркотрафика от Босфора към България като Ерол. От месец актьорът носи полицейската значка и в друга поредица – ирландската Red Rock.

Ролята на хърватина Адриан Кошош вече премести постоянния адрес на Бойко в Дъблин за половин година. Сега възпитаникът на Здравко Митков снима и във втория сезон, в който си партнира със звезди от „Игра на тронове” и „Смело сърце”. Актьорът с минало на ресторантьор в Германия Димитър Баненкин и звездите на Народния театър Дарин Ангелов и Христо Петров са сред новите попълнения в сериала. Очаква се „Под прикритие” да се завърне в ефира на БНТ през януари.

Снимка: в. "Монитор"