Синан представи своя прочит на гръцкия хит Den Fevgo на Михалис Хаджиянис. Песента е записана лайв и по нея няма нито една компютърна обработка на гласа, издават от екипа на младия изпълнител.

„Няма да си тръгна“ е заглавието на българската версия. Адаптираният текст на български е направен от Йордан Гергов, като е запазена идеята и тематиката, за да звучи още по-близко и достоверно до оригинала. В красивата балада участие взема и братът на Синан – Ахмед, който внася интонационно богатство с кларинета си, пише slava.bg

„Направих този кавър за моите почитатели, които отдавна искат да чуят от мен тази песен. Тя ще остане само в интернет, в моя канал Sinan Diapason. Не съм планирал да ѝ заснема клип. Ще я пея обаче с огромно удоволствие по участията си. Само за няколко часа от представянето ѝ вече ме бяха засипали с комплименти и мили думи. Това само може да ме мотивира. Не липсваха и нападки от колеги защо съм „посегнал“ на тази песен, опитаха се да ме сринат и да ми попречат да се зарадвам, явно не можаха да преглътнат някои неща, но бях готов за атаки – не ги отразявам“, каза Синан.

Той издаде, че в момента е в начален етап на работа по ново попфолк парче, което иска в близките месеци да представи с издателите си от Diapason Records, както и че се е спрял на още един известен кавър.