Емблематичният топмодел доминира в света на модата през 80-те и 90-те години, но никога не си позволява да прекалява нито с разкрепостен начин на живот, нито с поведение на лошо момиче.

Жълтите медии така и не успяват да я сложат на първа страница заради непристойна проява.

Синди Крауфорд израства в малко фермерско градче, на около 40 км от Чикаго. Пристига в Ню Йорк като тийнейджър, въоръжена с красотата, амбициите и силно развития си нюх за бизнес, и с мечтата да стане модел.

Тя е първият топмодел, който съумява да превърне името си в бранд, нещо, което в наши дни е цел на всеки изгряващ модел. Синди е синоним на типичното атлетично и сексапилно американско момиче, което може да позира разсъблечено за Playboy, като същевременно запази репутацията и образа си на „добро момиче”.

Като изключим проваленият й брак с магнетичния актьор Ричард Гиър, Синди ревниво пази личния си живот далеч от любопитните погледи на папараците. През последните 17 години топмоделът се радва на щастлив семеен живот с хотелския и ресторантьорски предприемач Ранди Гербер и двете им деца Пресли (16 г.) и Кая (14 г.).